Ziua de luni a fost una foarte lungă pentru coaliția de guvernare, care s-a întrunit în ședință pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul celor două formațiuni politice în competiția pentru Primăria Capitalei. Vreme de peste 11 ore s-a negociat, atât în prezența, cât și în absența „candidatului-momentan”.
În cursul zilei de luni, surse din coaliție au declarat jurnaliștilor de la Hotnews că discuțiile au fost aprinse. Cîrstoiu nu a participat la prima parte a acestei ședințe, dar a fost chemat pe seară pentru a discuta cu liderii PNL și PSD. După mai bine de 11 ore de dezbateri și negocieri, nu s-a ajuns la o soluție.
Medicul Cătălin Cîrstoiu este managerul spitalului Universitar și acționar al unor clinici medicale. Numai anul trecut, Cîrstoiu a încasat dividende de la Anemona Clinical Services în valoare de 394.000 de lei. Și soția sa a luat dividende de la Anemona Med de 500.000 de lei și de la Praxis Medical de 600.000 de lei. Medicul Cîrstoiu a împrumutat clinica Anemona Clinical Services cu 4,3 milioane de lei.
Jurnaliștii Hotnews au arătat că pacienți de-ai medicului Cîrstoiu erau îndrumați către clinica privată a acestuia și a soției sale pentru a beneficia de consultații, în detrimentul activității de la spitalul de stat. Toate aceste controverse au determinat PSD și PNL să ia în calcul posibilitatea de a renunța la acest candidat și de a opta pentru o altă nominalizare.
În continuare, cele două partide vor discuta mai departe care e varianta pentru care vor opta în continuare și care e candidatul pe care îl vor susține în lupta pentru cea mai importantă primărie din țară. Printre potențialii înlocuitori ai lui Cîrstoiu se numără Gabriela Firea, Sebastian Burduja, Robert Negoiță sau Rareș Bogdan, însă primii doi și-au exprimat deschis retincența de a fi din nou luați în calculele electorale pentru capitală.
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară