Institutul Elie Wiesel a inaugurat ieri, în Piața Unirii din Timișoara, expoziția de benzi desenate “Imagini din trecut. Holocaustul din Banat”. Proiectul a fost realizat cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 18 din Timișoara și de la Liceul Teoretic “Iulia Hașdeu” din Lugoj.
Cele opt panouri expuse în piață prezintă experiențele evreilor și romilor în perioada Holocaustului din România, aducând în prim-plan o istorie diferită a comunităților noastre – o istorie a celor persecutați pentru simplul fapt că s-au născut altfel.
“Istoria locală, de aici, este faptul că în urmă cu 80 de ani, evreii din Banat au fost obligați la muncă forțată pe diverse șantiere, unde erau nevoi prioritare, în special pentru armată. Cei care nu răspundeau și nu erau găsiți prezenți la muncă puteau să suporte diferite sancțiuni cu caracter penal. Există un panou și cu povestea atentatului de la opera din Timișoara, din 1934. Este o istorie care se desfășoară pe benzi desenate, să fie mai atractivă. Istoria se învață mai ușor astăzi din desene și alte mijloace de comunicare decât vorbăria prea lungă”, a declarat Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel.
CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN GHIDUL BANATULUI
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară