În aceste zile, candidații la prezidențiale pot fi văzuți, în câteva seri consecutive, la Antena 3, în cadrul unor dezbateri pe model american. Seara trecută a fost rândul lui Nicolae Ciucă să demonstreze că e prezidențiabil în cadrul unei dezbateri în care a discutat tot ce și-au dorit jurnaliștii postului TV menționat.
Una dintre temele serioase abordate de jurnaliștii postului a fost aceea legată de pericolul reprezentat de candidatul AUR la prezidențiale, George Simion, despre care se știu deja informații clare că ar fi indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova și că e acuzat de autoritățile ucrainene că ar fi avut legături cu un agent FSB.
În acest sens, Ciucă a fost întrebat dacă a cerut serviciilor de informații din România și Republica Moldova clarificări în sensul în care Simion este indezirabil în statul vecin. Ciucă a răspuns clar că nu a făcut acest lucru, pentru că „știe cum funcționează instituțiile statului”. Atenție, vorbim de un stat pe care el, personal, l-a guvernat în ultimii ani.
„Eu nu am cerut, pentru că știu foarte bine cum funcționează instituțiile statului, știu cum sunt folosite informațiile pentru o astfel de decizie. În momentul când au luat această decizie e clar. Mai mult, autoritățile din Ucraina au spus că în urmă cu ceva ani Simion a avut legătură cu un agent FSB, e mai mult decât suficient” – a spus Ciucă.
„M-ați văzut pe mine să fi avut vreo linie de dialog cu partidul AUR sau cu George Simion? El este un cetățean, lider al unui partid, care e votat de cetățeni români. Acei cetățeni tebuie respectați pentru că ei i-au dat votul. Sunt propriile lui declarații. Eu nu am cerut dovezi că Simion e pro-rus”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Amintim că preşedintele AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani, anunțul fiind făcut în februarie de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău. Motivul care determină un stat să declare anumiți cetățeni drept indezirabili e, în general, acela că ei ar desfășura activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică.
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară