Cazul preotului neurochirurg Ștefan Mindea, relatat de Media Quality în cadrul unei anchete de presă în cursul săptămânii trecute, scoate la lumină și alte situații în care acesta ar fi avut un comportament similar. Presa locală din Constanța relata zilele trecute un alt caz în care Mindea ar fi realizat infiltrații cu Xilină și Dexametazonă la prețuri halucinante, prezentându-le ca pe niște soluții magice cu o compoziție secretă. S-a cerut, în acest context, o poziție de la Arhiepiscopia Tomisului, de vreme ce postura de preot a lui Mindea a generat credibilitate în fața pacienților.
La solicitarea presei locale din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului a răspuns că nu se poate pronunța într-un astfel de caz, pentru că nu are competențe medicale sau judiciare. Deși nu despre asta era vorba.
„Nu ne antepronunțăm pe o cauză aflată în faza de investigație. După ce organele judiciare își vor fi finalizat lucrările Arhiepiscopia Tomisului va oferi un punct de vedere. Instituția noastră nu are competența de a efectua expertize pe domeniul medical sau judiciar. Acest lucru cade în sarcina profesioniștilor domeniilor respective, care, probabil, își vor face datoria. Vă mulțumim!” – a răspuns sec Arhiepiscopia Tomisului.
Reamintim faptul că în anul 2020, Ștefan Mindea era hirotonit preot chiar de ÎPS Teodosie la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, Constanța. Evenimentul a fost foarte mediatizat la vremea respectivă, o publicație religioasă de prestigiu prezentând această transformare a medicului în preot ca pe un act de sănătate morală. Până în momentul hirotonirii, Mindea era diacon la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Constanța. În anul 2019, Mindea primea din partea episcopului Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”.
Mai mult, pentru un interviu acordat unei alte publicații din domeniul religios, Ștefan Mindea declara că el nu intră în operație fără să se roage, pentru că rugăciunea îi conferă siguranță.
Desele referințe la credință, interviurile la postul Trinitas și această apropiere de înalte fețe bisericești au contat enorm în construirea unei reputații bune la nivel local pentru acest personaj. Cu toate acestea, niciunul dintre cei care au pus umărul la construcția acestei escrocherii nu dorește să-și asume public vina. În același timp, nu doar Arhiepisopia Tomisului, ci și clinicile și spitalele în care acesta operează și face infiltrații nu doresc să-și asume public o poziție în raport cu faptele prezentate public până acum.
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară
Ce fel de presă quality sunteți dvs. să cereți Arhiepiscopiei să se pronunțe despre o acuzație veche de malpraxis despre care nu are nici documente, nici probe, nici expertiză?
Omul e medic dinainte să fie preot. Să determine Colegiul Medicilor și ulterior instanța dacă , ce și cum.
scuzați-mă dar e evident că vreți click-uri și vechea propagandă antireligioasă .
Dacă mă intrebați pe mine, omul e chirurg de top cu studii la Stanford. Deci se ocupa cu operații grele și evident de mare risc – că durerea poate copleși oamenii in moemntele astea și pot suspecta chestii e logic, insă nu biserica le poate descâlci.
Mi se pare mai degrabă acest articol un malpraxis mediatic 🙂