În aceste zile, cazul Bulai revine în atenția publicului, pentru că procurorii au făcut niște mișcări de forță, percheziționând locuința acestuia, după care l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul de sociologie de la SNSPA. Acesta este acuzat de agresiune sexuală și folosirea funcției în scop sexual, iar procurorii cer arestarea lui. Într-o declarație de presă, Parchetul susține că sunt în jur de 20 de plângeri care îl vizează pe Bulai.
„Plângerile sunt în jur de 20, însă nu numărul este cel mai important aici, ci faptul că, indiferent cum sună aceste sesizări, procurorii fac cercetări complete și minuțioase pe marginea lor. Sunt cercetări în desfășurare și rezultă aspecte de interes pentru anchetă. Sunt foarte multe probe, s-au audiat foarte multe persoane, s-au ridicat foarte multe bunuri ca urmare a mandatelor.”, a spus procurorul de caz în cadrul unei declarații de presă.
Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alfred Bulai, care va fi dus astăzi în fața judecătorilor de drepturi și libertăți și va fi luată o decizie.
Procurorul de caz a vorbit despre acuzațiile care i se aduc lui Bulai, din partea unei singure victime deocamdaă, dar susține că vorbim despre 20 de sesizări făcute prin mail și care sunt verificate în această perioadă.
„Sunt fapte ce nu pot fi tolerate”, a spus procurorul de caz, înainte de a face un nou apel la victimele care nu au vorbit până în acest moment sau la persoane care au informații în acest caz. Ca atare, dacă sunt persoane care pot ajuta această anchetă a procurorilor au acum posibilitatea de a o face, indiferent de formă.
Amintim că o anchetă a publicației Snoop din 28 iulie arată cum profesorul universitar de la SNSPA București, Alfred Bulai, a avut un comportament de prădător sexual cu o parte dintre studentele pe care le lua cu el în practică.
La scurt timp, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a semnat dispoziţia de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai după ce Comisia de Etică a adoptat o hotărâre în acest sens. Bulai a depus cerere de pensionare în ziua investigației jurnalistice a Snoop și când Poliția a deschis ancheta.
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară