Cei care au luat la pas Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România au avut parte de o experiență culinară demnă de amintit. Întreg traseul de 1.400 de km a fost extrem de ofertant, mai ofertant decât orice restaurant sofisticat, dând posibilitatea drumeților să guste, de exemplu, din peste 100 de feluri de ciorbe. – scrie Bistrițeanul
Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, a vorbit pentru Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Radio GaGa despre cum s-a transformat Via Transilvanica într-o adevărată experiență culinară pentru drumeții care parcurg cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România.
Turiștii și drumeții sunt încurajați să opteze pentru hrana locală din zonele pe care le străbat. Astfel, ei experimentează gusturile autentice din diferite zone românești și susțin producătorii locali. Consumă hrană produsă în apropierea lor, care nu a trecut prin multe etape de procesare și nu a parcurs mii de km să ajungă pe masa lor.
CITEȘTE TOT ARTICOLUL ÎN BISTRIȚEANUL
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară