Controversatul deputat bihorean, Mihai Lasca, este cunoscut public pentru câteva dosare penale interesante. Pe lângă condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare din 2021 pentru lovirea unui bărbat și dosarul penal din 2006, în care era acuzat de păcălirea unui șofer în a schimba o bancnotă falsă de 500 de euro, Lasca are în palmares și o trimitere în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul traficului de migranți. Același personaj a depus în această săptămână la Parlament un proiect legislativ prin care dorește protejarea copiilor de ceea ce el numește „propagandă LGBTQ+”.
Documentul, depus la Camera Deputaților pe data de 17 septembrie, este intitulat: „Legea privind protecția minorilor împotriva Propagandei LGBTQ+” și susține interzicerea diseminării conținutului LGBTQ+ în școli, emisiuni media și orice materiale educaționale destinate minorilor, restricționarea accesului la conținut LGBTQ+ în spațiul public și mass-media, permițând difuzarea acestui tip de conținut doar în intervale orare specifice, inaccesibile copiilor și interzicerea adunărilor publice, precum marșurile și paradele, care ar putea expune minorii la ideologii ce promovează concepții legate de schimbarea de gen sau relațiile netradiționale.
„Minorii sunt extrem de vulnerabili și trebuie protejați de orice conținut care le poate afecta negativ dezvoltarea emoțională și psihică. Acest proiect are scopul de a crea un cadru legal ferm, astfel încât copiii noștri să nu fie expuși la propagande ideologice dăunătoare pentru formarea lor.”, susține parlamentarul.
În consecință, proiectul de lege susține interzicerea unor drepturi fundamentale de exprimare într-o societate democratică, lucru care pare să i se potrivească, având în vedere modul în care el însuși privea, potrivit unui rechizitoriu, ființele umane dintr-un dosar de trafic de migranți în care a jucat rolul principal.
Amintim că în anul 2012, Lasca a „iniţiat şi a constituit” o grupare infracțională din care făceau parte cel puţin 4 persoane, profilată pe călăuzirea unor migranţi peste graniţa româno-maghiară.
În documentul procurorilor erau citate discuții telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre migranţi, pe care îi numea „oile ălea negre” sau „mieluşeii ăia negri”, care vor veni „în flux normal” şi în număr mare pentru a fi scoşi din ţară, având „vreo 60 pe stoc, 70 de miei, şi după aia mai culeg”. Câștigul pentru fiecare „oaie neagră” era estimat de procurori la valori cuprinse între 1000 și 2000 de euro. Sigur, devenind deputat AUR și apoi membru al Partidului Patrioții Poporului Român, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde instanța, poate și pe fondul prescrierii faptelor din dosar, l-a achitat pe Lasca.
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară