În ziua în care Nicolae Ciucă a publicat videoclipul de lansare al cărții „Un ostaș în slujba țării”, ilustrat cu filmări din Afganistan și Irak, publicația Recorder face niște dezvăluiri absolut șocante. Portretizat din 2004 încoace drept un erou național, decorat de SUA, Nicolae Ciucă pare a fi, mai curând „Un laș pe spinarea țării”. Mărturiile generalilor italieni care au participat la luptele din Irak arată că militarii lui Ciucă n-au participat în mod direct la lupta care l-a transformat pe acesta în țară într-un erou militar.
Mai mult decât atât, Roberto Cremene, fost polițist militar în cadrul Batalionului 265, intervievat de Recorder, spune că a participat direct la luptele din centrul orașului Nassiriya. Acesta susține că, într-un moment complicat, Nicolae Ciucă a refuzat să vină în sprijinul polițiștilor militari care se luptau în Nassiriya, prinși într-o ambuscadă.
„Am primit misiunea de a merge în oraș, pentru a face o patrulă. Am fost prinși într-o ambuscadă. 24 de persoane am rămas blocate în Libeccio, în vechea bază. Sub comanda domnului maior, pe care îl aveam atunci de la București, am cerut sprijinul „Scorpionilor roșii” (n. red.: batalionul condus de Nicolae Ciucă), să vină să ne ajute să evacuăm zona. Domnul Ciucă, cu batalionul lui, a spus că nu poate să vină să ne scoată de acolo, să facă evacuare, până nu primește aprobare din România (…). N-au venit să ne ajute. Colegii noștri români n-au venit”.
Dezvăluirile apar chiar în ziua în care Nicolae Ciucă a publicat un videoclip de promovare a cărții sale „Un ostaș în slujba țării”, pentru care PNL a cheltuit 2 milioane de euro pentru arborarea de panouri publicitare pe întreg teritoriul României.
În videoclip apar filmări din Afganistan și Irak, scene de luptă și declarații și relatări despre eroismul lui Nicolae Ciucă.
Până în acest moment, Ciucă nu a reacționat la dezvăluirile publicației Recorder.
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară